Zapečene njoke

Apr 12, 2014


Pin It





Veoma brz, ukusan i jednostavan recept. Možete poslužiti kao glavno jelo, ili kao prilog.

Sastojci:
  • Jedno pakovanje (500gr) njoka od krompira
  • 300ml paradajz soka ili pelata
  • Gauda (ili neki drugi topljivi sir)
  • Parmezan
  • Začini po ukusu

Njoke staviti u ključalu vodu i kuvati po uputstvu sa kesice. Uglavnom se kuvaju samo par minuta, odnosno dok ne isplivaju na površinu. Kuvane njoke ostaviti da se ocede.

Tepsiju blago nauljiti. Uključiti rernu na 200 stepeni. Kada se njoke procede od vode presuti ih u pripremljenu tepsiju. Dodati paradajz sok ili pelat i blago promesati. Na vrh dodati par listova gauda sira i (najbolje) sveži bosiljak. Ostaviti u rerni oko 15 minuta. Nakon 15 minuta izvaditi tepsiju iz rerne, dodati parmezan (količina po želji) i vratiti u rernu na oko još 5 minuta.

2 komentara :

Berta Fatso on April 24, 2014 at 10:32 AM said...

Zanimljivo mi izgledaju, čak poput lazanja. Sviđa mi se što se može i sir staviti. top popusti

Maja T. said...

Danas sam pravila ove njoke.Fantastične su :)

Post a Comment

  

back to top