Tortilje sa mlevenim mesom

Oct 16, 2013


Pin It





    Sastojci:
  • Jedna glavica crnog luka
  • Jedan cen belog luka
  • 150 grama mlevenog mesa
  • 2 paprike
  • Jedna ljuta paprika
  • Kasika pelata
  • So
  • Zacini po zelji
  • Tortilje za punjenje

Kolicina ovih sastojaka dovoljna je za punjenje 3-4 tortilje.

Crni luk, beli luk i paprike sitno iseci. Mozete koristiti jednu crvenu i jednu zutu papriku, cisto radi izgleda prilikom serviranja.

Jednu ljutu papriku isto iseci sitno. Odstraniti semenke. Ukoliko volite dosta ljuto mozete dodati i dve paprike, ili ukoliko volite blago ljuto dodati samo pola ljute paprike na ovu kolicinu sastojaka. Kada isecete ljutu papriku dobro isprati ruke i ne dirati oci prilikom postupka secenja.

U tiganj sipati malo ulja, taman toliko da prekrije dno tiganja. Ostaviti da se blago zagreje. Dodati crni i beli luk i dinstati oko 2 minuta. Dodati mleveno meso. Dinstati ga oko 5 minuta dok ne dobije tamniju boju, a zatim ga uz pomoc varjace usitniti u tiganju. Ovako gotovo meso posoliti (na ovu kolicinu oko pola kasicice soli). Dodati paprike, dinstati oko dva minuta i na kraju dodati jednu kasiku pelata ili soka od paradajiza. Ostaviti da se dinsta jos oko 2 minuta. Skloniti sa vatre i dodati sveze zacine po zelji (ukoliko ne koristite sveze zacine smesu zacinite u postupku kada dodajete i so).

Gotovom smesom filovati tortilje, uviti na jedan od mogucih nacina i servirati.

1 komentara :

Tamara on October 18, 2013 at 5:21 PM said...

auu, divota!

Post a Comment

  

back to top