Tuna burgeri

Feb 1, 2013


Pin It




  Sastojci (za dve osobe):
  • 300 grama sveze tune (ili dve konzerve tune u komadima)
  • Dve manje glavice crnog luka
  • Jedan cen belog luka
  • Zacini po zelji
  • Jedno jaje
  • Prezla
  • Brasno

Svezu tunu samleti u masini za mlevenje mesa, dodati sitno iseckan crni i beli luk (luk je najbolje isto samleti sa mesom u masini za mlevenje kako bi bio sto sitniji). Ukoliko koristite tunu iz konzerve najbolje je luk i meso staviti u seckalicu, dok smesa ne postane kompaktna i luk ne bude usitnjen.



U gotovu smesu mesa i luka dodati zacine po zelji, ja sam koristila samo mesavinu zacina (jedna kasicica), dodati jedno manje jaje i prezlu (prezlu mozete dodavati postepeno, sve dok ne upije svu tecnost, odnosno dok smesa ne postane takve strukture da mozete praviti burgete). Sve dobro izmesati i oblikovati burgere po zelji. Pre przenja uvaljati ih u malo brasna kako bi dobili hrskavu koricu prilikom przenja. Prziti u blago zagrejanom ulju oko 5 minuta sa obe strane.

Servirati uz Peceni krompir, Tartar sos, Kinesku salatu ili druge priloge po zelji.


2 komentara :

Just Cake Girl on February 3, 2013 at 9:50 AM said...

Divno izgledaju, probala sam ih kod kolegice par puta i oduševila se :)

Senka I on April 16, 2013 at 2:35 PM said...

Zdravo,
Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata
sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super
recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici.
Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da
posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam
pošaljete email na info@svajela.hr.
S poštovanjem,
Senka

Post a Comment

  

back to top