Pikantna piletina sa kikirikijem

Aug 12, 2012


Pin It


    Sastojci (za dve osobe):
  • 300 grama pilecih prsa
  • Dva jaja
  • 150 grama neslanog kikirikija
  • Malo prezle
  • Malo brasna
  • Dve kasicice mesavine zacina
  • Jedna kasicica ljute tucane paprike



Pileca prsa iseci po zelji, na filete, stapice, kockice... Zaciniti suvim zacinima i ljutom paprikom i ostaviti da odstoji oko 15 minuta u frizideru.

100 grama kikirikija usitniti u blenderu, dok ne bude u obliku praha, a preostalih 50 grama iseci na komadice.

Kikiriki izmesati sa 2 kasike prezle. Jaja umutiti dok ne postanu penasta.

Piletinu prvo uvaljati u brasno, zati u jaja i na kraju u kikiriki koji je pomesan sa prezlom. Ostaviti sa strane i postupak ponavljati sa preostalom piletinom.

U tiganju zagrejati ulje. Kada je blago zagrejano dodati piletinu i pohovati ravnomerno na srednjoj vatri sa svih strana dok ne dobije hrskavu zlatnu koricu.

Izvaditi na salvetu i ostaviti 2 minuta da salveta upije masnocu. Servirati sa tartar sosom, pecenim krompirom ili drugim prilogom po zelji.

5 komentara :

vela on August 12, 2012 at 11:53 PM said...

Pohovano je moja slabost, a još sa kikirikijem...
To za dvoje, mogu sama da pojedem, tako da bi bilo pametno da ovaj recept zaobiđem ili spremim odmah sutra?

Ana Filipa on October 17, 2012 at 10:43 AM said...

njam :-))) ! bravo za recept !
prati nas http://lifestylenotesbyaf.blogspot.com/

Rosita Vargas on January 19, 2013 at 7:53 PM said...

Me encanta esta receta de pollo luce muy bonita y exquisita,abrazos y abrazos.

Danijela on May 20, 2013 at 9:46 PM said...

Vrlo primamljivo, prvom prilikom pravim :-))

Danijela on May 20, 2013 at 9:48 PM said...

Vrlo primamljivo, prvom prilikom pravim :-))

Post a Comment

  

back to top