Pasta sa spanacem

Mar 28, 2012


Pin It



       Sastojci (za dve osobe):
  • 300 grama testenine po izboru
  • 400 grama spanaca
  • Jedan cen belog luka
  • Jedna puna kasika pavlake ili 
  • 100ml pavlake za kuvanje
  • Jedna puna kasicica vegete
  • Jedna kasicica soli

Spanac ocistiti od drski i dobro oprati. Staviti listove da se kuvaju na najslabijoj vatri oko 10 minuta. Kada je gotov, spanac ostaviti da se cedi od vode.

U drugu serpu sipati vodu i ostaviti dok ne prokljuca. Dodati jednu kasicicu soli i testeninu po izboru. Ostaviti da se kuva onaj vremenski period koji je naznacen na pakovanju testenine.

Kuvani spanac sitno iseckati. Iseci jedan cen belog luka. U serpu dodati jako malo ulja i ostaviti dok se blago ne zagreje, zatim dodati beli luk i prziti oko pola minuta. Dodati usitnjen spanac i prziti jos oko minut (ne na jakoj vatri). Na kraju dodati pavlaku i vegetu i ostaviti par minuta da se dinsta, povremeno mesajuci.

Kuvano testo ocediti od vode i pomesati sa pripremljenim spanacem.


2 komentara :

Hrvoje (Medo) on April 7, 2012 at 12:00 AM said...

Maštovito, lagano i vjerujem, jako fino. Kad dođem do finog špinata i ovo će se naći na mom tanjuru. :)

Slavica said...

Hvala Vam za recept, upravo smo ih napravili i smazali. KOristili smo tjesteninu od heljde koja je tamna, pa sa zelenim spinacem je izgledalo maljkiceee... na ivici ;) :) Ukus super!

Post a Comment

  

back to top