Pilece pljeskavice

Feb 16, 2012


Pin It



    Sastojci:
  • 300 grama pilecih fileta
  • Jedno jaje
  • 4 pune kasike prezli
  • Jedan cen belog luka
  • Jedna kasicica vegete
  • Jedna kasicica persuna

Ova kolicina sastojaka dovoljna je za oko 4 deblje pljeskavice.

Pilece filete iseci na sitnije komade i zatim samleti pomocu masine za mlevenje mesa. Mleveno meso staviti u vecu ciniju, dodati zacine. Ja sam koristila vegetu i suseni persun, vi mozete zacine po svom ukusu, mesavina zacina za piletinu, biber, tucana paprika i slicno.

Dodati sitno iseckan beli luk, jedno manje jaje i prezlu, sve dobro izmesati dok smesa ne postane homogena. Gotovu smesu ostaviti da odstoji oko jedan sat u frizideru.

Od smese oblikovati pljeskavice, zeljene velicine i debljine i uvaljati ih sa obe strane u malo brasna. U tiganj sipati malo ulja i ostaviti dok se ne zagreje. Prziti pljeskavice kako ih inace przite. Ja ih stavim u blago zagrejano ulje i przim ih oko 10 minuta sa svake strane, na slabijoj vatri, dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu.

Gotove pljeskavice ocediti od ulja, najbolje je ostaviti ih da odstoje oko 2 minuta na salveti, a zatim ih servirati uz tartar sos, peceni krompir ili neku salatu.


7 komentara :

Tamara on February 16, 2012 at 3:19 PM said...

krasne!

Marina on February 16, 2012 at 3:42 PM said...

Uh, jako fino :)

Opasna on February 16, 2012 at 8:55 PM said...

Uh, uh, uh.....

Marijana on February 17, 2012 at 10:01 PM said...

Obožavam, ovako ih pravi moja mama....

Branka - byB on February 19, 2012 at 12:08 PM said...

Fino ! Još jedan način za pripremiti piletinu, lagano i ukusno !

vera on February 24, 2012 at 11:54 AM said...

Bas bas odlicno!

Umetnica23 said...

Uh,ovo cu sutra da pravim! :) Odlican recept i odlicne slike, sve pohvale za blog! ;)

Post a Comment

  

back to top