Salata sa tunjevinom i kukuruzom

Nov 8, 2011


Pin It



     Sastojci (za dve osobe):
  • Konzerva tunjevine u komadicima
  • Jedna manja glavica crnog luka
  • Pola kasike majoneza
  • Pola kasike pavlake (ili nekog sirnog namaza)
  • Tri pune sake kukuruza

Kukuruz staviti u kljucalu vodu da se kuva. Ja stavljam tri pune sake zato sto volim kada ima bas dosta kukuruza, po zelji mozete dodati manje ili vise.

Dok se kukuruz kuva, otvoriti konzervu tunjevine i dobro je ocediti od ulja (vazno je da nema tecnosti kako bi salata bila kompaktna).

Za ovu kolicinu dovoljna je bas mala glavica crnog luka. Luk oljustiti i iseci na sto tanje kriske (ukoliko su predugacke prepoloviti ih). Izmesati iseceni luk sa tunjevinom. Dodati pavlaku i majonez i sve dobro izmesati. 



Kada je kukuruz kuvan (pise na pakovanju koliko je potrebno da se kuva), ocediti ga i ostaviti ga u cediljki oko 5-10 minuta da se ohladi i pusti visak vode (ukoliko je potrebno blago ga pritisnuti kako bi pustio visak vode).

Kukuruz dodati u tunjevinu, sve dobro izmesati, dodati jako malo soli (zbog kukuruza) i ostaviti u frizider do sluzenja.

U salatu mozete dodati sta god vam padne na pamet (seckane kisele krastavcice, kuvana jaja, malo senfa...). Osim kao prilog uz neko jelo, ovu salatu mozete koristiti i kao namaz.


5 komentara :

Antigona's Orchid on November 8, 2011 at 12:52 PM said...

MMMMmmmmm volim je, prelepo izgleda!

Tamara on November 8, 2011 at 1:07 PM said...

volim ovakve salatice! sviđa mi se novi izgled bloga :)

Zondra Art on November 8, 2011 at 5:58 PM said...

Super izgleda! Volim jako tunu, a ovakve salatice su mi omiljene!:) Lijep pozdrav draga!:)

Dzoli on November 9, 2011 at 8:05 AM said...

I aj volim ovakve salate.Nekad mi jr to ceo rucak:)

Branka - byB on November 9, 2011 at 10:15 PM said...

Volim ovakve salate i do sada sam u tunjevinu uglavnom dodavala kisele krastavce. Probati ću i sa kukuruzom. Odlično izgleda !

Post a Comment

  

back to top