Pasta sa piletinom i sampinjonima

Nov 15, 2011


Pin It

Sastojci (za dve osobe):
  • 200 grama pilecih fileta
  • 200 grama sampinjona
  • 200 grama testenine po zelji
  • Dve kasike pavlake za kuvanje  
  • (ili jedna puna kasika kisele pavlake)
  • Jedna glavica crnog luka
  • Jedan cen belog luka
  • Zacini po zelji
  • Kasika brasna

Prvo, u sepru sipati vodu u kojoj ce se kuvati testenina i cekati dok ne prokljuca. Za to vreme pripremiti piletinu.

Pilece filete iseci na kockice zeljene velicine. Uvaljati ih u zacine (mesavinu zacina za piletinu, mesavinu suvih zacina... po zelji. Ja sam koristila samo malo suvog persuna i punu kasicicu mesavine suvih zacina).

Kada je voda prokljucala, dodati kasicicu soli i staviti testeninu da se kuva, po uputstvu sa kesice.

Crni i beli luk stino iseci. Sampinjone oprati i iseci na tanke listice.Ostaviti sa strane ili sos pripremati uporedno sa piletinom.

U tiganj uliti malo ulja (taman toliko da prekrije dno tiganja). Kada se blago zagreje dodati zacinjenu piletinu i prziti ravnomerno sa svih strana dok ne porumeni. Kada je piletina gotova izvaditi je na tanjir oblozen salvetom i poklopiti dok sos ne bude gotov. Ukoliko je u medjuvremenu testo gotovo procediti ga od vode i ostaviti u cediljci da se cedi.



U manju serpu uliti malo ulja, kada se zagreje dodati crni luk i dinstati oko 2 minuta, pazeci da ne zagori. Dodati beli luk i prziti jos oko pola minuta, a zatim dodati sampinjone. Povremeno promesajte i cekajte da sampinjoni puste vodu. U solji izmesati jednu veliku kasiku brasna i malo vode, dok ne dobijete gustu, glatku smesu bez grudvica. Smesu dodati u sampinjone, ukoliko je potrebno uliti jos malo vode, dodati zacine i zatim mesati oko 5 minuta. Na kraju dodati pavlaku, mesati par minuta dok sos ne postane homogen.

U gotov sos dodati piletinu sa tanjira i procedjenu testeninu. Sve dobro promesati i servirati ovaj lagani, kremasti rucak.

6 komentara :

MilaJeDraga on November 15, 2011 at 2:15 PM said...

Fino izgleda :)

Zondra Art on November 15, 2011 at 8:17 PM said...

Jedna od mojih omiljenih kombinacija! Super izgleda!:)
Pozdrav!:)

Opasna on November 15, 2011 at 10:34 PM said...

Ovo volim i da jedem i da pravim - odlična kombinacija!

Dzoli on November 16, 2011 at 7:59 PM said...

Ovo volim i ja..pasta kremasta sa narocito sto vise sampinjona;)

Irena on November 17, 2011 at 11:21 AM said...

Testeninu volim u svim kombinacijama,sviđa mi se i ova.

biljana stojanović on November 24, 2011 at 12:13 PM said...

Juče sam spremala nešto slično :)sada da malo procunjam po tvojim receptićima, kad sam već tu ;)

Post a Comment

  

back to top