Tartar sos

Apr 12, 2011


Pin It



    Sastojci:
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 ml majoneza
  • Jedan cen belog luka
  • Malo suvog ili svezeg persuna



Tartar sos, idealan uz sve vrste "suvog" mesa, posebno pohovanog. Jako je jednostavan za priremu, a neverovatno ukusan.

Ovo je kolicina za otprilike 4-5 ljudi. Ukoliko pravite manju ili vecu kolicinu najvaznije je da na celu kolicinu pavlake ide upola manje majoneza.

Ovo je neki osnovni recept, koji ja najvise volim, medjutim mozete ga obogatiti i sa sitno seckanim kiselim krastavcicima.



U ciniji izmesati pavlaku i majonez. 

Jedan cen belog luka sitno iseckati i dodati u majonez i pavlaku.

Dodati i persuna po ukusu. Ja kada stavljam suseni persun dodam malo manje, jer ima malo jaci ukus od svezeg.

Sve dobro izmesati i servirati hladno kao prilog. Moze stajati i par dana u frizideru, ali u dobro zatvorenoj ciniji.


12 komentara :

Dragana Honey Daša on April 12, 2011 at 1:34 PM said...

Njamiii!:) Volim!

Vanja Milicevic on April 12, 2011 at 1:45 PM said...

obozavam, najvise uz piletinu koja je krckava! :) njam!

Jovana on April 12, 2011 at 2:00 PM said...

Obožavam ga!

Juliet's pen / Jovana on April 12, 2011 at 2:34 PM said...

obožavam ga!:)

Jelena on April 12, 2011 at 8:17 PM said...

Obozavaaam! :D Jako jako jako ukusno! uz svako meso je savrseno :D

beauty-jelena.blogspot.com

lezzet sarayı on April 12, 2011 at 10:11 PM said...

tasa harika olmuş.ellerine sağlık.

Branka - byB on April 12, 2011 at 10:30 PM said...

Jako dobro izgleda ovaj tartar-sos. Ja ga najviše volim uz pržene lignje, ali dobro se slaže i uz mesna jela. jednostavan i dobar recept !

Lala on April 17, 2011 at 9:53 AM said...

joj obozavam taki sos uz pogacu i cevape :D
super mi je :)

poz lala

http://lala-tulpe.blogspot.com/

Vukica on November 22, 2011 at 3:34 PM said...

pravila danas ukus fantastican brzo se pravi sada samo kuvam po vasim receptima posaljite neki novi hvala puno

Anonymous said...

Hvala... lako i ukusno:))
AnaM

fotomika on August 2, 2012 at 2:58 PM said...

Uz pohovani kackavalj je san snova a da ne pominjem becke i karadjodjeve snicle. Fenomenalno

Maja T. said...

Odlican recept :)

Post a Comment

  

back to top