Pileci fileti sa sampinjonima

Apr 23, 2011


Pin It



       Sastojci (za dve osobe):
  • 300 grama pilecih fileta
  • 100 grama sampinjona
  • Jedna manja glavica crnog luka
  • Dve kasike kisele pavlake
  • Pola kasicice senfa
  • Kotanyi zacin za piletinu (ili zacini po vasem izboru)



Piletinu, ukoliko vec nije, iseci na filete i zaciniti sa Kotanyi zacinom, ili zacinima po vasem izboru. Ostaviti da tako odstoji dok pripremate sampinjone.

Glavicu crnog luka ocistiti i sitno iseckati ili izrendati. Po zelji u sampinjone mozete dodati i jedan cen sitno seckanog belog luka.

Sampinjone dobro oprati i iseci na tanke listove.

U tiganj sipati malo ulja, taman toliko da prekrije dno tiganja. Ostaviti da se blago zagreje, a zatim dodati crni luk. Nemojte stavljati luk u previse zagrejano ulje, kako ne bi naglo izgoreo i postao gorak.



Dinstati crni luk oko 2 minuta na srednjoj vatri dok ne omeksa, zatim ukoliko zelite dodajte i beli luk i dinstajte jos oko 1 minut. Ukoliko ne dodajete beli luk odmah dodajte iseckane sampinjone i dinstati ih dok ne potamne i dok ne ispari sva voda koju su pustili.

Zatim dodati malo manje od pola kasicice soli (na ovu kolicinu sampinjona), sve dobro promesati. Iskljuciti ringlu, a u tiganj dodati i dve kasike kisele pavlake i po zelji pola kasicice senfa. Sve dobro promesati i skloniti sa sporeta.

Pilece filete staviti u blago zagrejano ulje i prziti sa svake strane oko 4 minuta.

Pilece filete servirati uz zelenu salatu i sos od sampinjona.

Pilece filete mozete i pre przenja iseci na kockice i tako je prziti. Zatim pomesati sa sosom od sampinjona i iseckanom zelenom salatom, tako da dobijete neku vrstu salate.


7 komentara :

Juliet's pen / Jovana on April 23, 2011 at 11:59 AM said...

ovo je savršeno!!:))

Vanja Milicevic on April 23, 2011 at 12:35 PM said...

obozavam piletinu i belo meso na milion nacina, i super mi ide uz sos od pecuraka, plus ova zelena salata, njam! :)

vera on April 23, 2011 at 6:08 PM said...

Super izgleda!Srećan Uskrs!

Nale on April 23, 2011 at 7:08 PM said...

Njamiiii. Volim pilećinu:) a ovo mi deluje super:) Srećan Uskrs ti želim.

Dragana Honey Daša on April 23, 2011 at 8:19 PM said...

Divno je Tašo ovo!:)

Just Cake Girl on April 23, 2011 at 8:58 PM said...

Fini, fini!!! sRETAN uSKRS!

Kuhinja on September 21, 2011 at 10:28 PM said...

Isto i ja obozavam piletino i belo meso in ovo je još jedan recept koji se često koristiti. :srecan uskrs

Post a Comment

  

back to top