Limun keksici sa kokosom

Apr 3, 2011


Pin It

    
   Sastojci:
  • 125 grama margarina za kolace
  • 75 grama secera
  • 100 grama kokosovog brasna
  • 150 grama ostrog brasna
  • 1 jaje
  • Sok od jednog limuna

Margarin ostaviti da omeksa na sobnoj temperaturi minimum 1h. Ukoliko ga pre pripreme niste izvadili iz frizidera onda ga samo istopite na pari.
Omeksali margarin mutiti oko 2 minuta mikserom dok ne postane penast. Zatim postepeno dodavati ostale sastojke.

Redosled dodavanja ostalih sastojaka nije bitan, ali predlazem da pre nego sto dodate jaje, da ga razmutite malo viljuskom, pa ga tek onda dodate u preostalu smesu.



Kada ste dodali sve sastojke mesati sve kasikom dok ne postane homogeno. Ukoliko se testo lepi, za ruke ili ciniju dodajte jos malo brasna.

Radnu povrsinu posuti sa malo brasna i raviti testo na zeljenu debljinu. Predlazem deblje nego inace kada pravite cookies, jer je ovo testo koje nece narasti, ni u visinu ni u sirinu.



Soljom ili casom vaditi krugove, isto zeljene velicine. Slagati u veci pleh. Nema potrebe da pleh nauljite ili premazete sa maslacem, jer je testo samo dosta masno i nece se zalepiti za tepsiju.

Rernu ukljuciti na 180 stepeni i cekati da se blago zagreje. Ja ih nikada ne stavljam u skroz zagrejanu rernu. Peci 15 minuta, zatim ih izvaditi i jos tako vruce uvaljati u malo secera u prahu i kokosovog brasna.

Od ove smese sam dobila 10 debljih kolacica.

Recept je u stvari za kokos kiflice ali sam ga ja malo izmenila.


15 komentara :

lezzet sarayı on April 3, 2011 at 3:11 PM said...

mmmm nefisss ellerine sağlık.

Jovana on April 3, 2011 at 3:16 PM said...

Božanstveni su!

Juliet's pen / Jovana on April 3, 2011 at 3:18 PM said...

ja tebe obožaaavaaam. sad zovem mamu da uživamo na tvom blogu ;)

Cipelica on April 3, 2011 at 4:41 PM said...

Super fotkice. :)

Jelena on April 3, 2011 at 5:00 PM said...

Preslatko, fantastično!
beauty-jelena.blogspot.com

Dragana Honey Daša on April 3, 2011 at 6:53 PM said...

lepo!:)

Nale on April 3, 2011 at 7:48 PM said...

Prelepo je:)

Nadji on April 3, 2011 at 8:49 PM said...

Ce n'est plus un gâteau, c'est un bijou.
A très bientôt.

Dilajla on April 4, 2011 at 10:12 AM said...

Jako lijepo ,jako fino i po mom okusu.

fashionmagnolia on April 4, 2011 at 12:11 PM said...

Divno izgledaju, obožavam slatkiše sa limunom! Super fotke!

vera on April 4, 2011 at 4:19 PM said...

Stvarno dobro,ja ću praviti kiflice,isprobaću već sutra!

Vanja Milicevic on April 5, 2011 at 2:34 PM said...

kako si ih lepo slozila i slikala :) bas mi deluju ukusno!

Ana on April 20, 2011 at 5:48 PM said...

Napravila ih juče i izgleda da sam negde pogrešila jer su baš ispali gorko - kiseli! Imam i veliku dilemu oko toga šta je oštro brašno? Da li je to tip-400 ili tip-500? Pola sata sam gledala u prodavnici i jedino što piše na jednoj kesi je tip-400 meko...

Taša on April 20, 2011 at 5:51 PM said...

I trebaju da budu malo kiselasti, ali gorki ne. Inace tip 500 je ostro a tip 400 meko brasno. Pozdrav

Cinnamon and Thyme on November 8, 2011 at 10:17 AM said...

Super izgledaju :).

Post a Comment

  

back to top