Restovan krompir

Mar 22, 2011


Pin It




 Sastojci:
  • 500 grama krompira (ili jedna kesica minut pirea)
  • 100 ml mleka
  • Oko 30 grama maslaca
  • Jedna kasicica soli
  • Jedna glavica crnog luka
  • Slatka mlevena paprika



Od ove kolicine se dobiju svi ovi krompirici koji su na mojim slikama, sto je otprilike dovoljno za 3 osobe. Mozete koristiti obican krompir, kao i pire krompir iz kesice.

Ukoliko pravite minut pire onda vam je jos potrebno 300 ml vode i 200 ml mleka (sve ukupno 500 ml tecnosti na jednu kesicu od 120 grama).

Prvo ocistite jednu manju glavicu crnog luka i izrendajte ga, ili ga isecite jako sitno. Luk prodinstati na jako malo ulja, par minuta, dok ne omeksa. Zatim dodati jednu kasicicu slatke paprike, mesajte par sekundi na sporetu, a zatim tiganj skloniti sa sporeta. Pazite da mlevena paprika ne potamni.

Ukoliko pravite pire od "obicnog" krompira napravite ga kako ga i inace pravite. Odnosno, u mom slucaju oljustiti krompir, iseci ga na sitne kockice, sipati u kljucalu vodu u koju ste dodali jednu kasicicu soli i ostaviti da kuva oko 20-30 minuta.


Zatim dodati kockicu maslaca (na ovu kolicinu oko 30 grama) i malo mleka (sve ukupno oko 100 ml) ali dodajte postepeno, jer pire ne treba da bude redak, kako biste kasnije mogli da pravite kuglice. Sve izmutiti mikserom dok ne postane penasto i dok se ne usitni sav krompir.

U gotov pire dodati 1 kasicicu soli, sve dobro izmesati i ostaviti da se hladi. Ne mora skroz da se ohladi, ali ne sme da bude vreo, kako biste mogli da pravite kuglice.

Od prohladjene smese praviti kuglice razlicitih oblika i velicine, da podseca na male krompirice u uvaljati u slatku mlevenu papriku.

U slatku mlevenu papriku mozete dodati i malo ljute paprike, ako volite pikantnije.

Servirati kao prilog.




8 komentara :

Vanja Milicevic on March 22, 2011 at 11:36 AM said...

bez krompira nista! sve moze! :)

Cipelica on March 22, 2011 at 3:06 PM said...

Volim krompir na sve moguce nacine. :)

Miodrag Surac on March 22, 2011 at 4:41 PM said...

lepo izgleda , volim recept. Pozdrav...

Taša on March 22, 2011 at 6:26 PM said...

Vanjice, Cipelice, Surac, hvala na komentarima ;)

I ja obozavam krompir na 1001 nacin :)

pretha on March 22, 2011 at 7:29 PM said...

oi legal o teu blog.tenha um bom resto de semana.
bjusss.

Jovana on March 22, 2011 at 9:35 PM said...

Sjajno izgleda !! Obožavam krompire i tačka ....

Just Cake Girl on March 23, 2011 at 12:21 PM said...

Izgleda odlično!

mamajac on April 17, 2011 at 2:16 PM said...

Super su :)
Pozdrav!

Post a Comment

  

back to top