Pohovana piletina sa susamom

Mar 24, 2011


Pin It



 Sastojci:
  • Pilece belo meso (fileti)
  • Kotanyi zacin za piletinu (ili zacini po vasem izboru)
  • Brasno
  • Dva jaja na 500 grama fileta
  • Prezla
  • Susam



Pilece filete iseci na trake, ne suvise tanke i ne suvise uske, jer ce se prilikom przenja malo skupiti. Posuti ih sve ravnomerno sa zacinima (Kotanyi ta pilece meso) ili vasim zacinima po izboru. Ostaviti da odstoji oko 20 minuta.

Za to vreme pripremiti 3 tanjira. U jedan staviti brasno, oko 100-150 grama. U drugi staviti dva jaja, i u trecem tanjiru pomesati prezlu i susam. Otprilike ide ista kolicina susama i prezle. Promesati prezlu i susam.

Jaja dobro umutiti zicom par minuta dok ne postanu penasta.



Pilece filete prvo uvaljati ravnomerno sa svih strana u brasno, zatim u jaja, i na kraju u smesu od prezle i susama. Ostaviti sa strane dok ne zavrsite sa svim filetima.

U tiganj sipati maslinovo ulje (ili neko drugo, koje vi koristite), blago zagrejati a zatim staviti filete da se prze sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Pazite da ne izgore, ali ni da ne ostanu previse svetli jer se onda nece videti susam.

Servirati uz krompir, salate, umake...


9 komentara :

Jovana on March 24, 2011 at 10:50 AM said...

Da da odlično!!

Vanja Milicevic on March 24, 2011 at 12:19 PM said...

odlicno je!

Cipelica on March 24, 2011 at 1:04 PM said...

Volim ovo da ruckam. ;)

Nina on March 24, 2011 at 1:41 PM said...

baš volim ovako pohano!

Marijana on March 24, 2011 at 3:18 PM said...

Sjajno!

Dragana Honey Daša on March 24, 2011 at 3:31 PM said...

Ja obožavam piletinu tako da ovo je njamiiii :)

http://fashiondreamsandthings.blogspot.com/

Κάθαρσις on March 24, 2011 at 3:36 PM said...

Radim ovako kao i ti, a za prilog stavim tartar umak i zelenu salatu, koji puta i pire krumpir. Nema da fali!

María on March 24, 2011 at 5:58 PM said...

Que buena pinta tiene, se ve delicioso

Sandra on March 29, 2011 at 4:32 PM said...

Odlican recept..ja mi mogla biti ovde celi dan i razgledati tvoje recepte koji zvuce fantasticno!!!

Post a Comment

  

back to top