Pileci bataci sa senfom

Mar 26, 2011


Pin It



      Sastojci:
  • Pileci bataci
  • Kotanyi zacin za piletinu (ili zacini po vasem ukusu)
  • Malo senfa
  • Malo ulja
  • Malo maslaca



Batacima prvo skinuti kozu, ja tako radim, jer ne volim da vidim one tackice na gotovom bataku. Verujte, i ako skinete kozu povrsina ce biti hrskava od senfa.

Premazati ih zacinima po zelji. Ja koristim Kotanyi mesavinu za piletinu, po meni najbolji zacini. 

Ostaviti ih da tako odstoje oko 10 minuta. 



Zatim uzeti malo senfa, oko 1 puna kasicica na 4 bataka, i premazati ih ravnomerno sa svake strane. 

Ostaviti ih da tako odstoje oko 30 minuta.

Rernu ukljuciti na 200 stepeni i cekati da se ugreje.



Tepsiju malo nauljiti sa maslinovim, ili nekim drugim uljem. Batake poredjati u tepsiju, a zatim na svaki staviti po malu kockicu maslaca (velicine otprilike kao kockice secera).

Tepsiju staviti u zagrejanu rernu i peci oko 40 minuta.

Gotove batake izvaditi i servirati uz krompir, salate, umake...


7 komentara :

Jovana on March 26, 2011 at 11:56 AM said...

Odlični su!!

Marijana on March 26, 2011 at 12:09 PM said...

Sjajno!

Dragana Honey Daša on March 26, 2011 at 12:12 PM said...

Divno je!:)

Juliet's pen / Jovana on March 26, 2011 at 12:53 PM said...

aaaaaa, obožavam!

Miodrag Surac on March 26, 2011 at 1:02 PM said...

Zvuci vrlo primamljivo a i tako izgleda...

Vanja Milicevic on March 28, 2011 at 11:35 AM said...

ne mogu da se setim dal sam nekad jela sa senfom, sa gomilom zacina da, ali ovako.... super izgledaju!pretpostavljam da su basss ukusnii! :)

Sandra on March 29, 2011 at 4:31 PM said...

Ovo izgleda bozanstveno i njami njami..predivne slike!

Post a Comment

  

back to top