Njoke sa tunom

Mar 7, 2011


Pin It
Dodaj.rs



 Sastojci (za jednu osobu):
  • Njoke - oko 200 grama
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • Jedna konzerva tune (veliki komadi)
  • Jedna manja glavica crnog luka
  • Jedan cen belog luka
  • Malo maslinovog ulja
  • Malo svezeg ili suvog persuna



Njoke prethodno skuvati prema uputstvu sa kesice. Ubaciti ih u vrelu vodu i kuvati dok ne isplivaju (par minuta). Kada su gotove procediti ih od vode i ostaviti sa strane.

Konzervu tune ocediti od ulja i ostaviti je sa strane. Beli i crni luk sitno iseckati ili izrendati.

Dole na slici mozete pogledati koje njoke i pavlaku za kuvanje ja koristim. Sve preporuke i za njoke i za pavlaku :)



U tiganj sipati malo maslinovog ulja za przenje, taman toliko da prekrije dno tiganja. Sacekati da se malo zagreje a zatim dodati crni i beli luk. Nemojte luk stavljati u jako vrelo ulje jer ce naglo izgoreti i postati gorak.

Ukoliko ste luk rendali u tiganj dodajte i sok koji luk pusti. Dinstati oko 1 minut dok luk ne omeksa a zatim dodati tunu. Dinstati oko 2 minuta.



Nakon par minuta dinstanja dodati kuvane njoke (koje su se ocedile od vode) i uliti 100 ml pavlake za kuvanje.

Ostaviti sve da se dinsta oko 2-3 minuta, povremeno promesati. Servirati u tanjir i posuti sa persunom.


10 komentara :

Just Cake Girl on March 7, 2011 at 6:55 PM said...

Volim i jedno i drugo, ovo bi moglo biti predobo :)))) mmmmmmm :)))

Jovana on March 7, 2011 at 9:14 PM said...

Sjajno !! Preukusno izgleda draga!! :-)))

Vanja Milicevic on March 8, 2011 at 12:41 AM said...

moram da priznam da ovu kombinaciju nikada nisam jela, kad bolje razmislim tunjevinu nikako sa testeninama,...al ne bih odbila kad volim i jedno i drugo pojedinacno! :) hvala na posluzenju! ;) :***

Ana on March 8, 2011 at 10:28 AM said...

Bas, bas volim tunjevinu. Do sada sam je koristila sa rizom, u corbi...a sa njokama jos ne. Isprobacu prvom prilikom:)

Branka - byB on March 8, 2011 at 10:07 PM said...

Nisam nikada kombinirala njoke i tunjevinu a izgleda odlično, isprobati ću !

La cucina di Irina on March 9, 2011 at 8:26 AM said...

Привет! Подписываюсь как твой читатель! Я Ирина, живу в Италии уже несколько лет. Подписывайся ко мне, будем обмениваться рецептами... у меня очень много блюд из итальянской кулинарии.

До скорого

stočiću postavi se on March 9, 2011 at 8:53 AM said...

jako interesantno,baš ću da probam:))

Ami on March 9, 2011 at 12:09 PM said...

Fantasticno! :)

tanja on March 9, 2011 at 10:12 PM said...

brzo, a preukusno jelo! Umak s tunjevinom cesto pravim s raznoraznim tjesteninama, sa njokama jos nisam, ali uvjerena sam da mora biti jako fina kombinacija!!!:)

Marija on March 16, 2011 at 9:00 AM said...

Jako dobra kombinacija ;)!
Pratim...

Post a Comment

  

back to top