Krem corba od bundeve

Mar 20, 2011


Pin It
Dodaj.rs



Sastojci:
  • 500 grama bundeve
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 2 sargarepe
  • Jedna glavica crnog luka
  • Jedna kasicica soli
  • Jedna kasicica mesavine zacina
  • 4 kasicice susenog persuna (ili jedna veza sitno seckanog persuna)

Bundevu izrendati ili iseci na sitne kockice. Crni luk sitno iseckati. Sargarepu ocistiti (obrnutom stranom noza), isprati i izrendati ili sitno iseckati.

U dublju serpu sipati malo ulja, taman toliko da prekrije dno serpe. Kada se blago ugreje dodati crni luk. Dinstati oko 2 minuta, povremeno mesajuci. Zatim dodati sargarepu i dinstati jos oko 2 minuta. Na kraju dodati bundevu i dinstati oko 5 minuta, povremeno mesajuci.



Nakon 5 minuta svu smesu iz serpe presuti u blender, dodati pavlaku za kuvanje, ukljuciti blender i ostaviti tako oko 30 sekundi, dok ne dobijete glatku homogenu smesu.

Gotovu smesu vratiti u serpu i ostaviti da se dinsta na laganoj vatri oko 20 minuta. Posle 20 minuta u serpu dodati so, mesavinu zacina i persun, promesati i ostaviti da se dinsta jos oko 10 minuta.

Gotovu corbu servirati i ukrasiti sa malo pavlake za kuvanje i seckanog persuna.


9 komentara :

Juliet's pen / Jovana on March 20, 2011 at 1:31 PM said...

mmmm moram da probam!:)

Tamara on March 20, 2011 at 2:23 PM said...

divna joj boja!

Dragana Honey Daša on March 20, 2011 at 3:30 PM said...

Moram probati:)

Miodrag Surac on March 20, 2011 at 4:08 PM said...

Lepo izgleda...

Jovana on March 20, 2011 at 5:06 PM said...

Obožavam čorbice!!!

Branka - byB on March 20, 2011 at 10:09 PM said...

odlična ! Kada opet dođe sezona bundeva sigurno je isprobavam. Super izgleda !!

Ani on March 20, 2011 at 10:15 PM said...

obozavam ovu juhu!!!

Fabiénne on March 21, 2011 at 12:47 PM said...

love the blog!


thatgirlkip.blogspot.com

Nina on March 21, 2011 at 1:28 PM said...

odlične fotke, izgleda vrlo ukusno

Post a Comment

  

back to top