Baklava sa visnjama

Mar 29, 2011


Pin It



   Sastojci:
  • 500 grama visanja
  • 4 kore za pitu
  • Secer
  • Malo prezle
  • 500 ml soka od visanja
  • 250 grama secera



Visnje prvo ocistiti od kostica. Ja ih potom i usitnim u blenderu, posto ne volim bas visnje u kolacima i tortama u njihovom "izvornom" obliku.

Pripremiti vecu tepsiju i premazati je sa malo ulja.

Uzeti jednu koru za pitu i iseci je uzduz na dva jednaka dela, a zatim svaki deo jos na dva dela, tako da dobijete cetiri uze trake.



Na jednu traku staviti jednu punu kasiku visanja. Ravnomerno rasporediti negde do polovine (malo vise) svake kore. Sipati jednu kasiku secera. Ko ne voli onaj kiselkasti ukus visanja moze da doda i 2 kasike secera. Dodati i pola kasicice prezle.

Uzeti jedan kraj kore, podici je i preneti, tako da formira trougao. Zatim uzeti taj isti kraj i preneti ga na drugu stranu, opet da se formirao trougao. Vidi se postupak dole na slikama. Ponavljati postupak dok ne dodjete do kraja kore.



Gotove baklave slagati u nauljenu tepsiju.

Kada ste zavrsili ukljucite rernu na 200 stepeni. Ubacite tepsiju u blago zagrejanu rernu i peci oko 30 minuta.

Kada su baklave gotove izvadite tepsiju iz rerne i ostavite da se hladi.

Na sporetu prokuvati 500 ml soka koje su visnje pustile kada ste ih cistili od kostica, sa 250 grama secera, oko 10 minuta.

Umesto soka od visanja mozete koristiti i vodu.

Vrelim sirupom preliti baklave i ostaviti ih da se ohlade i upiju sirup.


19 komentara :

Sandra on March 29, 2011 at 4:23 PM said...

Nisam nikad probala baklavu sa visnjama..izgleda fantastcno i jako ukusno!!!

Zora on March 29, 2011 at 4:45 PM said...

Obožavam baklavu sa višnjama. Imam drugačiji recept a ovaj je baš interesantan, ide puno višanja a malo kora...

Miodrag Surac on March 29, 2011 at 5:21 PM said...

Pa gde si nasla bas sa visnjama, pa to obozavam.Mogu da zamislim ukus, da polizes prste. Pozdrav...

baba on March 29, 2011 at 5:25 PM said...

Super recept, obožavam višnje, a ovdje ih je punooo :))

Tamara on March 29, 2011 at 5:45 PM said...

sočnaaa, super je, najdraže su mi savijače s višnjama

Dragana Honey Daša on March 29, 2011 at 6:12 PM said...

nikad ovo nisam jela, a baklavu volim , probaću ;)

vera on March 29, 2011 at 6:34 PM said...

Kako dooobra!

Ami on March 29, 2011 at 6:50 PM said...

Predivna je ova balklava!

Juliet's pen / Jovana on March 29, 2011 at 8:07 PM said...

ti si umetnik!:)

fashionmagnolia on March 29, 2011 at 8:40 PM said...

kako dobro izgleda, verujem da je isto toliko ukusna!

Marijana on March 29, 2011 at 8:43 PM said...

Odlična baklava!

Κάθαρσις on March 29, 2011 at 10:20 PM said...

Divno, moram napraviti jedan dan, moji će biti oduševljeni!

Maja on March 30, 2011 at 3:53 PM said...

Moja omiljena.Predivna ti je!!

Dubravka Dodig on March 31, 2011 at 6:39 PM said...

Obožavam sve sa višnjama, ovo izgleda odlično! Moraću probati :)


http://lovestylemagic.blogspot.com/

Vanja Milicevic on April 5, 2011 at 2:33 PM said...

izgleda bas odlicno, probala sam pite, ali ovo ne! :)

From Broadway on April 21, 2011 at 9:03 PM said...

looks delicious!

m.k. on April 22, 2011 at 8:30 AM said...

da li treba uljem premazati i gornji deo? ili samo tepsiju?

Taša on April 22, 2011 at 9:04 AM said...

Nema potrebe premazati je od gore sa uljem. Samo je nemojte stavljati u skroz zagrejanu rernu kako ne bi naglo izgorela.

Márta on April 22, 2011 at 8:06 PM said...

Hűha!

Post a Comment

  

back to top