Kaneloni (Cannelloni)

Feb 10, 2011


Pin It
Dodaj.rs



 Sastojci (za oko 15 kanelona):
  • 350 grama mlevenog mesa 
  • Jedna glavica crnog luka
  • Jedan cen belog luka
  • 2 pune kasike paradajz pirea
  • Jedna kasicica mesavine zacina
  • Jedna kasicica susenog perusna

Besamel sos:
  • 250 ml mleka
  • Jedna puna kasika brasna
  • Jedna kasicica mesavine zacina
  • Jedna kasicica susenog persuna

  • Kaneloni (oko 15 komada)



Ja koristim Barilla kanelone. Na pakovanju pise da se prvo kuvaju oko 2 minuta, a zatim i peku oko 20 minuta. Medjutim kuvanje nije potrebno, jer ce se vec prilikom pecenja same skuvati u besamelu, a nece izgubiti svoj oblik.

Jednu glavicu crnog luka i jedan cen belog luka sitno iseckati. U tiganju zagrejati malo ulja, taman toliko da prekrije dno tiganja. Naseckani luk dodati u toplo, ali ne vrelo ulje, kako luk ne bi naglo izgoreo i dobio gorak ukus. Dinstati oko 1-2 minuta, dok ne omeksa.



Zatim dodati mleveno meso (junece, svinjsko, mesano). Usuti malo vode, taman da prekrije dno i meso dobro usitniti varjacom. Ostaviti da se dinsta dok meso ne potamni. Zatim uliti oko 200 ml vode i ostaviti da se dinsta dok skoro sva voda ne ispari.

U gotovo meso dodati zacine i dve pune kasike paradajz pirea, dobro promesati i ostaviti da se dinsta jos oko 5 minuta. Pripremljeno meso skloniti sa ringle i ostaviti oko 15-20 minuta da se hladi.

Kanelone ne smete puniti sa vrelim mesom kako ne bi popucale. Kada se meso ohladilo, uzeti kanelone, staviti ih da stoje uspravno, tako da donji deo bude naslonjen na tanjir. Puni ih malom kasikom. Kada dodjete do vrha, blago prstom pritisnuti fil, a zatim dodati jos malo fila, dok ne popunite do vrha.



Ponavljati postupak sa svim kanelonima i ostaviti ih sa strane, dok pripremite besamel.

Od 250 ml mleka odasuti malo, a ostatak staviti u serpicu da provri. Ono malo mleka dobro promesati sa jednom punom kasikom brasna, najbolje sa malom viljuskom, kako ne bi ostale grudvice. Kada mleko provri dodati umuceno brasno i mesati brzo oko 2-3 minuta dok se besamel ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati zacine i dobro promesati. Ostaviti oko 5 minuta da se prohladi, povremeno mesajuci.

Rernu ukljuciti na 200 stepeni. Uzeti odgovarajuci ciniju ili tepsiju. Na dno rasporediti malo besamela, oko 3-4 kasike, preko toga poredjati punjene kanelone i ravnomerno ih preliti sa ostatkom besamela. Staviti u zagrejanu rernu da se pece oko 30 minuta, a zatim izvaditi i servirati.


16 komentara :

Mary on February 10, 2011 at 3:28 PM said...

Kako samo sočno izgledaju, odma sam ogladnila

Tamara on February 10, 2011 at 3:41 PM said...

odlični, baš slasno

Jovana on February 10, 2011 at 3:45 PM said...

Predivno !!!

Anonymous said...

:D
mnjam mnjam

Ami on February 10, 2011 at 5:49 PM said...

Obozavam Barilla cannelloni!
Zaista predivno! :)

Miodrag Surac on February 10, 2011 at 8:00 PM said...

E ovo Tasa je vec specialitet, nema sta da se doda...

Vanja Milicevic on February 10, 2011 at 9:05 PM said...

njam njam :) upravo ovako i nasi izgledaju! obozavaam ih! nista sladje! :) bravooo

Κάθαρσις on February 10, 2011 at 11:39 PM said...

Canneloni su canneloni su... ma divno, fino, stalno bih ih jela. odlične fotke!

Juliet's pen / Jovana on February 11, 2011 at 10:26 AM said...

Obozavam ih. Hvala za divan recept :)

Taša on February 11, 2011 at 11:43 AM said...

Hvala vama svima na divnim komentarima :)

♥ :*

Anonymous said...

Ovo pravim sutra :)
Hvala

Marina on March 21, 2011 at 10:46 AM said...

Ovo danas spremam za ručak :)

Anonymous said...

upravo spremam :)

Anonymous said...

i super je ispalo...

Anonymous said...

Nije mi jasno gde je maslac u besamelu???

Anonymous said...

SUPER IZGLEDAJU, MLJAC, MLJAC SVAKA ČAST

Post a Comment

  

back to top