Dekoracija od secera

Feb 16, 2011


Pin It
Dodaj.rs



 Sastojci:
  • Secer
  • Voda
  • Prehrambena boja (najbolje tecna)



Ovo je vrlo jednostavan recept, sa divnim rezultatom, ne zahteva neke posebne sastojke, ali ono sto je najvaznije da imate su mali kalupi u zeljenom obliku. Ja sam koristila neke kalupe, koje sam dobila zajedno u  pakovanju sa cokoladnim srcima.

U cinijicu sipati dve pune kasike secera. Sipati prehrambenu boju, prvo jednu kap, dobro promesati, a zatim po potrebi dodati jos boje i sve dobro promesati. Na kraju dodati jako malo vode, bukvalno manje od pola kasicice vode. Sve dobro promesati. Trebate da dobijete neku smesu slicnu mokrom presku (vidi se dole na slici).



Ukoliko je smesa suvise retka dodati jos malo secera, ukoliko je suvise gusta dodati jako malo vode.

Od pripremljene smese uzimati malo i stavljati u kalup. Blago pritisnuti prstom od gore i otkloniti visak secera. Uzeti mali komadic papira, staviti preko i pazljivo okrenuti kalup, drzeci papir preko, tako da pripremljeno srce od secera ispadne na papir. Staviti sa strane i nastaviti postupak dok ne utrosite sav secer.



Mozete napraviti vise smesa, sa razlicitim bojama. Ali dok ne zavrsite sa prvom smesom nemojte u ostale dodavati vodu i boju, jer ce se susiti. Znaci kada zavrsite sa jednom smesom tek onda napravite drugu.

Tako pripremljen secer ostaviti par sati na sobnoj temperaturi da se osusi.

Sluziti uz kafu ili caj, takodje moze posluziti i za neku dekoraciju kolaca, cupcakes-a ili sta vam vec padne na pamet :)



20 komentara :

Jovana on February 16, 2011 at 5:15 PM said...

Sjajna ideja draga!! BRAVO!!!

Tamara on February 16, 2011 at 5:48 PM said...

odlično, hvala na ovome!

MilaJeDraga on February 16, 2011 at 5:50 PM said...

E bas je dobra ideja stvarno! Ovim kalupcicima od raznoraznih bombonjera najzad da nadjem primenu :)

ДраганаГага on February 16, 2011 at 6:02 PM said...

super!

vera on February 16, 2011 at 6:52 PM said...

Predobro!

Juliet's pen / Jovana on February 16, 2011 at 6:56 PM said...

ti si umetnik :)

Vanja Milicevic on February 16, 2011 at 7:02 PM said...

odlicno izgledaju, bas su slatka srculenca! :) jos jednom bravo za tebe!:*

stočiću postavi se on February 16, 2011 at 7:55 PM said...

Divna ideja,prelepo izgledaju!

Just Cake Girl on February 16, 2011 at 8:43 PM said...

Odličnba ideja :) mislim ti ju ukrasti uskoro :)

Snježa on February 16, 2011 at 10:12 PM said...

Izvrsna ideja koju bih čak i ja mogla iskoristiti!

Casa de vainilla on February 16, 2011 at 11:51 PM said...

Super ideja!!!

Jelena on February 17, 2011 at 8:18 AM said...

Sinoć sam dobila bombonjericu sa srcima i odmah na tebe pomislila. Uskliknula sam, nemoj mi baciti kutijicu dok su gosti još bili tu da napraavim srca. Prelepo, medeno. Divan blog sa koga si skinula ideju.

Jelena on February 17, 2011 at 8:29 AM said...

Izvrsno! Hvala ti na jos jednom sarenom preukusnom receptu ;D
yecilii.blogspot.com

Miodrag Surac on February 17, 2011 at 12:14 PM said...

Lepo uradjeno, super...

Dilajla on February 17, 2011 at 2:58 PM said...

Divna ideja a pogotovo za ukrašavanje torti i drugih kolača.

Lenka on February 17, 2011 at 3:07 PM said...

Predivno, jednostavno a izuzetno efektno!!!

Stefania on February 17, 2011 at 3:12 PM said...

deliziosi, ciao♥

Taša on February 17, 2011 at 5:20 PM said...

Hvala vam puno na divnim komentarima, nadam se da sam nekome dala ideju i da cete probati, jer je stvarno jaaaako jednostavno, a srculenca su preslatka i vrlo dekorativna :)

Jeste Jelena, blog je fantastican sa puuuno divnih ideja. Ima toliko stranih blogova sa fantasticnim i vrlo kreativnim idejama, ali nemam ni vremena da ih pregledam :(

Stefania, grazie mille :)

Marijana on February 20, 2011 at 8:39 PM said...

Divno! Svrati po nagradu :)))

Rosita Vargas on February 23, 2011 at 4:02 AM said...

MUY LINDA RECETA ,LINDO COLORIDO ,ESTOY APRENDIENDO DE A POCO EL IDIOMA ,NO ME FUNCIONA EL TRADUCTOR,,ME ENCANTAN TUS RECETAS,ABRAZOS.

Post a Comment

  

back to top