Pohovani fileti soma

Jan 31, 2011


Pin It
Dodaj.rs



 Sastojci (za dve osobe):
  • 2 fileta soma 
  • 100 grama mlevenih badema
  • 2 pune kasike prezli
  • Dve kasicice soli
  • Jedan cen belog luka
  • Jedan limun
  • Malo svezeg ili susenog persuna
  • Malo senfa ili majoneza



Filete soma premazati sa majonezom ili senfom, kako vise volite. Na posebnoj tacnici pomesati prezlu, mlevene bademe i so. Filete soma valjati sa obe strane u pripremljenu prezlu. 

Ulje zagrejati, a zatim spustiti filete soma u zagrejano ulje. Paziti da ulje ne bude previse vrelo, kako fileti ne bi naglo izgoreli i dobili gorak ukus i tamnu boju. Bolje da ih stavite u jos mlako ulje. Malo cete duze cekati da se ispeku sa jedne strane, ali bolje i to nego da izgore :) 



Peci ih sa obe strane dok ne dobiju zlatnu, hrskavu koricu. Najbolje je da ih okrecete i vadite pomocu francuske kasike, kako se ne bi raspali.

Gotove filete soma servirati na tanjir, preliti sa sokom od limuna i posuti sa sitno seckanim belim lukom i svezim ili susenim persunom. Posluziti uz krompir salatu.

10 komentara :

Juliet's pen / Jovana on January 31, 2011 at 6:25 PM said...

ribaaa.:) mljac, mljac :) Bravo T!

Jovana on January 31, 2011 at 6:33 PM said...

Divno!!Obožavam ribu!:-D

Taša on January 31, 2011 at 6:57 PM said...

Hvala :* I ja bas volim ribu, prija mi, pogotovo morska. Inace, nisam bas neki veliki ljubitelj soma, ali za ovih mesec dana sam ga tri puta jela, sad cu malo da "odmorim" od njega, i da se vratim mojoj omiljenoj ribi, oslicu :)

Just Cake Girl on January 31, 2011 at 7:50 PM said...

Volim ovu ribu, super izgleda!

Nina on January 31, 2011 at 8:03 PM said...

nisam neki ljubitelj ribe, no ponekad je imam pa je onda i spremim, nisam isprobala na ovaj način ali interesantno pohovanje, bude isprobano

Κάθαρσις on January 31, 2011 at 8:11 PM said...

Jako fino, sigurna sam. Bilježim!

Taša on February 1, 2011 at 11:25 AM said...

Just Cake Girl, Nina, Κάθαρσις, hvala vam :) Veoma je ukusna, iako nisam neki veliki ljubitelj soma, jako mi se svideo ovako pripremljen :)

Vanja Milicevic on February 1, 2011 at 9:29 PM said...

divno izgledaaa! :) super slicice, ali nesto je i ne volim, samooo tri recepta i to je to! :)

Sandra on February 2, 2011 at 4:31 AM said...

Nisam neki ljubitelj soma, ali ovo tvoje izlgeda fantasticno

Taša on February 2, 2011 at 12:06 PM said...

Vanja, hehe, hvala :) Bice jos recepata sigurno, ali malo cu da proredim ;)

Sandra, hvala :) Nisam ni ja bas neki ljubitelj soma. Mogu ponekad da ga pojedem, ali ne mogu reci da ga obozavam, tako da to je to sto se tice soma, za sada, od mene :)

Post a Comment

  

back to top