Pecena pastrmka

Jan 6, 2011


Pin It
Dodaj.rs



 Sastojci:
  • Sveza pastrmka
  • Limun
  • Maslinovo ulje
  • Beli luk
  • Svezi persun

Nisam navela mere jer sve se dodaje po ukusu. Pastrmke ocistiti (ili jos bolje kupiti ociscene :) ), oprati i ostaviti da se malo ocede.
Beli luk i persun sitno iseckati. Na jednu pastrmku ide oko dva cena belog luka, jedan za punjenje i jedan koji se stavlja preko gotove ribe. 


Uzeti odgovarajucu tepsiju i staviti papir za pecenje. Pastrmku samo premazati sa uljem, sa obe strane i staviti u tepsiju. Puniti je sa marinadom od belog luka, sitno seckanog persuna, limunovog soka i maslinovog ulja. 

Zagrejati rernu na 250 stepeni i staviti ribu da se pece, sa jedne strane oko 15 minuta, a zatim je okrenuti i sa druge strane peci jos 15 minuta.

Gotovu ribu servirati i preliti po ukusu sa jos limunovog soka, persuna i belog luka. Servirati uz krompir salatu.


4 komentara :

Tina V. on January 6, 2011 at 7:08 PM said...

Jes' da nema veze sa pastrmkom, ali probala sam tvoju bundevu :) diiiivna je sa medom :)

Nina on January 6, 2011 at 8:04 PM said...

od sve ribe jedino pastrvu baš volim, odlična ovako jednostavno napravljena

Κάθαρσις on January 7, 2011 at 1:39 AM said...

jednostavno, fino!

Taša on January 7, 2011 at 4:35 PM said...

Tina jako mi je drago da ti se svidja :)

Nina, Κάθαρσις, hvala na komentaru :)

Post a Comment

  

back to top