Hrskavi fileti soma

Jan 9, 2011


Pin It
Dodaj.rs



 Sastojci (za 2 osobe):
  • 3 fileta soma
  • Jedan limun
  • Dva cena belog luka
  • Oko 4 krompira srednje velicine
  • Malo maslinovog ulja
  • Malo suvog persuna
  • Malo brasna



Krompir oljustiti, oprati i iseci na kolutove, zeljene debljine. Vodu staviti da provri, dodati jednu kasicicu soli a zatim ubaciti krompir i ostaviti da se kuva na jacoj vatri oko 10 minuta. Nakon toga iskljuciti sporet, poklopiti serpu i ostaviti krompir da odstoji u vreloj vodi jos oko 5 minuta.



Uzeti vecu tepsiju, premazati sa malo ulja. Krompir vaditi iz vrele vode, najbolje sa francuskom kasikom, i redjati u tepsiju. Tepsija mora biti veca, kako bi svaki krompir bio hrskav, znaci da ne idu jedan preko drugog tokom pecenja. Preliti sa jos ulja, pola kasicice soli i malo suvog persuna. Rernu ugrejati na 250 stepeni, a zatim staviti tepsiju unutra. Peci oko 15 minuta, a zatim smanjiti na 150 stepeni i peci jos oko 10 minuta. Iskljuciti sporet i krompir ostaviti unutra dok ne pripremite ribu, kako se ne bi ohladio.



Filete soma iseci na manje komade (zeljene velicine), samo nemojte na jako male komade, jer ce se tokom przenja skupiti. U tiganj dodati ulje i ukljuciti sporet na najslabije. U vrelo ulje stavljati komade soma, koje ste prethodno uvaljali u brasno. Prziti sa svake strane oko 7-10 minuta, dok ne postane hrskavo, a zatim vaditi u duboki tanjir, na salvetu, kako bi upila visak ulja.

Gotovi krompir i filete soma  servirati i po ukusu preliti sa limunovim sokom i seckanim belim lukom.


7 komentara :

Gaga on January 9, 2011 at 10:13 PM said...

Baš mi se sviđa recept i isprobaću ga još sutra. Imam u zamrzivaču filete soma, a baš i nisam imala ideju šta za ručak.

Danijela on January 10, 2011 at 1:02 PM said...

Odličan recept,draga!

Taša on January 10, 2011 at 3:20 PM said...

Gaga, nadam se da ti se svideo rucak :)

Danijela draga, hvala puno :)

FabiolousCookingDay on January 12, 2011 at 5:36 PM said...

delicioso

Taša on January 12, 2011 at 7:54 PM said...

Thanks :)

Rosita Vargas on January 22, 2011 at 1:17 PM said...

Este plato ve muy rico y con buenos ingredientes saludables me encantó,comida casera mi adoración, me quedo en tu blog y seguir viendo tus buenas recetas,abrazos y cariños.

Taša on January 22, 2011 at 4:12 PM said...

Rosita Vargas, muchas gracias por tu comentario :)

Post a Comment

  

back to top