Pohovani sir

Oct 1, 2010


Pin It
Dodaj.rs


Sastojci:
  • Sir (dovoljno tvrd, ali ipak da se dobro topi, kao gauda)
  • Jedno jaje
  • Malo brasna
  • Malo prezle
  • Ulje

Sir iseci na deblje kriske i iseci na zeljeni oblik, ili vaditi modlom zeljene oblike. Sir uvaljati u brasno, pa u jaje (ja sam dva puta u brasno pa u jaje). Na kraju uvaljati u prezlu sa obe strane i prziti u vrelom ulju, oko 1 minut sa svake strane, dok ne postane blago zlatne boje i dok ne pocne da se topi. Prijatno :)



11 komentara :

jelena on October 1, 2010 at 5:31 PM said...

Jednostavno, prste da poližeš, i svi ga vole!

Nale on October 1, 2010 at 6:17 PM said...

Oh, ah, mmmm, cccc, joooj! Ma, ne brinite nije mi loše, al znam koliko je ovo puno ukusa a i onih malih masnih "đavolčić"... Kako se odupreti i stati s klopom na drugom parčetu, npr? Odlično je, nema šta!

Nale on October 1, 2010 at 6:19 PM said...

Eto, ne mogu ni kucanje da iskontrolišem! Kako bih tek jezikom zaplitala, eeee? "đavolčić"="đavolčićA"

Taša on October 1, 2010 at 7:42 PM said...

Jelena, Nale, hvala na komentarima :) I meni je to najveci problem, kako se zaustaviti :D

Jovana on October 1, 2010 at 8:29 PM said...

OBOŽAVAM pohovani kačkavalj!!! OBOŽAVAM i mogla bih ga jesti ama baš svaki dan!!! UH diiiiiiiiiivnoooooooooo Tašice ! :-D

DEZMOND on October 1, 2010 at 11:39 PM said...

tajna je u tome da sir dva puta uvaljas u prezlu a ne u brasno, inace ti se istopi ovako kao tebi. Dakle brasno, jaje, prezla, jaje, prezla :) A za manje kalorija moze se koristiti i biljni sir.

Branka - byB on October 2, 2010 at 12:02 AM said...

Nisam veliki ljubitelj pohanog sira ali uvijek volim kada zamiriše, pa se onako polurastopljen razvlači :). Lijepo si ga pripremila i servirala !

María Alonso on October 2, 2010 at 9:41 AM said...

Bogati svoj recept! Mislim da će doći konus iz Hrvatska u Španjolsku na testiranje svog super recept, lol Čestitamo! Kiss!

(Muy rica tu receta!!!
Crees que llegará un taper desde Croacia a España con la prueba de tu super receta, jajaja!
Felicidades!
Beso!!)

Taša on October 2, 2010 at 11:57 AM said...

Jovana, hvala draga puno. I ja ga obozavam :)

DEZMOND, ja volim kada se tako malo istopi sa strane. Nije nista strasno, a mnogo lepse izgleda :)

Branka, hvala puno draga :)

María, muchas gracias queridos. Pero yo soy de Serbia :) Se puede llegar a tratar, nos dará mucho gusto. Beso :)

Stay Beautiful! on October 2, 2010 at 7:45 PM said...

kao sto je Jelena rekla, prste da polizes! :D
jjbeautysecrets.blogspot.com

Taša on October 2, 2010 at 8:00 PM said...

Hvala draga :)

Post a Comment

  

back to top