Pileci fileti u sosu od limuna

Oct 6, 2010


Pin It
Dodaj.rs

Sastojci:
  • 300 grama pilecih fileta
  • Kotanyi zacin za piletinu
  • 100 grama Frikom zamrznutog graska
  • 100 grama Frikom zamrznutog kukuruza
  • Malo ulja


Sos:
  • Jedna solja (od 2dl) mleka
  • Jedna kasika brasna
  • Jedan limun
  • Jedna kasicica C zacina

Pilece filete posuti sa obe strane sa malo zacina Kotanyi i ostaviti da odstoji oko 10 minuta. Za to vreme pripremiti sos i staviti povrce da se kuva.



Sos: Pola solje mleka sipati u malu serpu i ostaviti na srednjoj vatri dok ne provri. U solju, u kojoj je ostalo mleka dodati jednu kasiku brasna i dobro razmutiti. Kada je mleko provrilo dodati mesavinu brasna i preostalog mleka i mesati neprestano oko 5 minuta. Na kraju dodati sok od jednog limuna, malo narendane korice od limuna i zacine (po zelji moze i sitno seckani beli luk). 


Piletinu isprziti ravnomerno sa obe strane, servirati i preliti sa sosom.



12 komentara :

María Alonso on October 6, 2010 at 11:20 PM said...

Što bogat i sočan! Umak za umakanje kruha! Besos!

(Qué rico y jugoso!!! Con salsa para mojar pan!!
Besos!!!)

Nale on October 7, 2010 at 8:58 AM said...

Volim piletinu i ovo mi izgleda vrlo sočno i ukusno! Odlične fotografije:)

Taša on October 7, 2010 at 9:19 AM said...

María, gracias querido mucho :) Besos.

Nale, hvala puno. I ja jako volim piletinu, u svim kombinacijama :)

Ami on October 7, 2010 at 10:22 AM said...

E ovo je nesto fantasticno! :) Super izgleda:)

Taša on October 7, 2010 at 10:53 AM said...

Ami draga hvala ti puno :)

Beauty and Fashion by Elena on October 7, 2010 at 1:44 PM said...

moram priznati da sam ogladnela gledajuci ove slike.... :D izgleda jako ukusno :D
xoxo Elena
beeuty911.blogspot.com

Taša on October 7, 2010 at 2:14 PM said...

Elena, hvala puno :)

Nina on October 7, 2010 at 8:57 PM said...

ovo ti je odlično!

Taša on October 8, 2010 at 9:24 AM said...

Hvala Nina.

Branka - byB on October 8, 2010 at 11:25 PM said...

Piletina tako dobro izgleda,a ovaj umak je super, jako zanimljiv i sviđa mi se ! Servirala si jako lijepo !

Taša on October 9, 2010 at 5:01 PM said...

:) Hvala Branka :)

Katarina on May 16, 2013 at 4:55 PM said...

Takodjer i ja volim piletinu a ovo izgleda fantasticno, umak pogotovo, sve pohvale na ovom receptu.

Post a Comment

  

back to top