Slatki kupus

Sep 4, 2010


Pin It
Dodaj.rs


   Sastojci:
  • Jedna glavica kupusa (srednje velicine)
  • Dve glavice crnog luka
  • Jedan cen belog luka
  • Dve sargarepe
  • Oko 500 grama juneceg buta isecenog na kockice
  • Jedna kasika paradajz pirea
  • Zacini po ukusu



Kupus izrendati ili sitno iseckati, kao i crni luk. Beli luk sitno iseckati a sargarepu dobro oprati i izrendati. Na malo ulja prodinstati crni, beli luk i sargarepu. Posle par minuta dodati i meso i ostaviti da se dinsta oko 10 minuta, po potrebi dodati malo vode, kako ne bi zagorelo. Posle 10 minuta dodati kupus i vode, taman toliko da prekrije sav kupus. Staviti poklopac na serpu i ostaviti da se dinsta na umerenoj temperaturi oko 40 minuta, povremeno mesajuci i dodajuci vode, po potrebi. 10 minuta pred kraj dodati zacine po ukusu (dodatak jelima, so, biber, aleva paprika, seckani persun) i jednu vecu kasiku paradajz pirea. Sve dobro promesati i ostaviti jos oko 10 minuta i jelo je gotovo.


3 komentara :

Taci on September 4, 2010 at 9:24 PM said...

Uh, gde me nadje :))
Slabo ga spremam posto ga suprug ne jede, ali kada sebi spremim, napunim lonac pa ga jedem po tri dana. Sta da ti kazem, prijatno. Pojedi tanjir i za mene :)

Branka - byB on September 5, 2010 at 9:30 PM said...

Moram priznati da ovo nisam nikada niti pripremala niti jela. A volim kupus i ostale sastojke. Jako mi zanimljivo zvuči i baš dobro izgleda. Bilježim za isprobavanje !

Taša on September 7, 2010 at 12:11 PM said...

Taci, Branka, hvala vam :)
Ni ja ga ne jedem bas nesto cesto, jednom u mesec dana otprilike, a nekada i redje.

Post a Comment

  

back to top