Pita sa visnjama

Jul 7, 2010


Pin It
Dodaj.rs



    Sastojci:
  • Jedno pakovanje tankih kora za pitu (500 grama)
  • Oko 400 gr visanja
  • 10 kasika secera
  • Dva pudinga od vanile
  • Malo ulja


    Visnje ocistiti od kostica i staviti u blender i usitniti ih na najsitnije, tako da dobijete jako gustu kasu. Ovu kasu sipati u serpu i dodati sok koji su visnje pustile. Dodati 10 punih kasika secera, promesati i ostaviti dok ne provri.

    Za to vreme prasak za puding (2 kesice) pomesati sa oko 5 kasika vode ili soka od visanja, tako da ne ostanu grudvice.

    Kada su visnje u serpi provrele dodati razmucen prasak za puding i neprestano mesati oko 5 minuta, dok se smesa ne zgusne. Treba da bude dosta gusta.



    Kore za pitu podeliti na 4 jednaka dela, ja sam imala sve ukupno 16 kora, tako da sam za svaki rolat koristila po 4 kore i dobila 4 rolata.

    Staviti prvu koru, premazati je ravnomerno sa malo ulja (3 kasicice), preklopiti drugom korom, isto premazati sa 3 kasicice ulja, isto uraditi i sa naredne dve kore. Na cetvrtu koru staviti oko 4 pune kasike fila na jedan (uzi) kraj, ravnomerno rasporediti i uviti rolat.

    Postupak ponavljati i sa preostalim korama. Staviti u malo nauljen pleh i rolate premazati sa jos malo ulja. Ukljuciti rernu na 180 stepeni. Tepsiju odmah staviti u hladnu rernu i kada se zagreje peci jos oko 15-20 minuta.

    Kada je gotova izvaditi tepsiju iz rerne a pitu prekriti sa krpom i ostaviti je da tako stoji dok se ne ohladi. Posle je iseci na parcad zeljene velicine i po zelji posuti sa secerom u prahu.



    7 komentara :

    Jovana on July 7, 2010 at 10:01 PM said...

    Savršeno izgleda draga Taša!! :-D

    Taša on July 7, 2010 at 10:31 PM said...

    Hvala puno Jovana :)

    Surac on July 7, 2010 at 10:33 PM said...

    Da polizes prste...Super.

    Lenka on July 8, 2010 at 12:10 AM said...

    Mmmmm, njam-njam, jedva čekam recept...

    Taša on July 8, 2010 at 6:24 AM said...

    Surac, Lenka, hvala vam :) Stize danas posle podne recept.

    Tanja on July 8, 2010 at 5:37 PM said...

    Ovo je super, s tim što ja višnje pomešam sa šećerom i malo cimeta, ocedim kada puste sok i redjam na isti ovaj način. Pre pečenja premažem rolate sa otopljenim margarinom. Probaj tako, nadam se da će ti se dopasti varijacija na temu.
    Pozdrav!

    Taša on July 8, 2010 at 5:51 PM said...

    Super ideja da se doda malo cimeta :) Probacu sledeci put na tvoj nacin.
    Pozdrav :)

    Post a Comment

      

    back to top