Snicle u paradjz sosu

Jul 2, 2010


Pin It
Dodaj.rs



 Sastojci (za dve osobe):
  • Cetiri vece snicle (svinjske ili junece)
  • Jedan cen belog luka
  • Pola glavice crnog luka
  • 250 ml vode
  • Dve pune kasike paradajz pirea
  • Malo brasna
  • Malo soli



Snicle dobro izlupati, posoliti sa obe strane i ostaviti da malo odstoje. Za to vreme sitno iseckati beli luk i izrendati pola glavice crnog luka (sacuvati sok koji crni luk pusti). Nakon 5-10 minuta snicle uvaljati sa obe strane u malo brasna.

U tiganju zagrejati malo ulja, taman toliko da prekrije dno tiganja. Cekati da se ulje zagreje, pazite da ne bude previse vrelo, kako snicle ne bi naglo izgorele. Spustati snicle u toplo ulje i prziti ih sa obe strane oko 3-4 minuta, dok ne dobiju malo tamniju boju.



Snicle izvaditi na tanjir. U tiganj dodati rendani crni luk, sa sokom koji je pustio i sitno seckani beli luk. Dinstati oko 1-2 minuta, zatim uliti 250 ml vode, dodati dve pune kasike paradajz pirea i dobro promesati dok ne dobijete homogenu smesu.

Snicle vratiti u tiganj i ostaviti ih da se dinstaju. Ukoliko su svinjske snicle onda oko 10 minuta. Ukoliko su junece snicle moraju duze da se dinstaju, oko 30 minuta.

Snicle servirati na tanjir, preliti sa paradajz sosom i servirati uz peceni krompir, harmonika krompir ili neki drugi prilog.


    5 komentara :

    Anonymous said...

    Prvo da te pohvalim,super kuvas i sve bas,bas lepo izgleda.
    Moram samo da te pitam odakle uzimas recepte?
    Posto sam primetila da se recepti poklapaju sa nekim drugim blogovima a nigde nisam videla izvore.
    Pozdrav Marija

    Taša on July 2, 2010 at 3:27 PM said...

    Hvala puno :)
    Ne znam na koje blogove i recepte mislis. Ovaj recept spremam vec duze vreme na ovaj identican nacin.
    Pozdrav

    Anonymous said...

    Svaka cast i samo napred ;)

    Anonymous said...

    odlican recept

    Anonymous said...

    Lepo izgleda, ali nisam sigurna da je ukusno toliko... :/

    Post a Comment

      

    back to top