Jafa kolac sa visnjama

Jul 1, 2010


Pin It
Dodaj.rs

 Kora:
  • 2 jaja
  • 12 kasika secera
  • 12 kasika mleka
  • 10 kasika ulja
  • 15 kasika brasna
  • 1 prasak za pecivo

Fil:
  • 400 gr ociscenih visanja
  • 1/3 gotove kore
  • 3 kasike secera u prahu
  • Mlevenog keksa po potrebi

Cokoladna glazura:
  • 100 gr cokolade
  • Malo mleka
  • Kasika ulja

Kora: Mikserom umutiti jaja i postepeno dodavati ostale sastojke za koru. Smesu sipati u nauljen pleh i peci oko 40 minuta na 180 stepeni. Kada je kora gotova izvaditi pleh i ostaviti da se malo ohladi. Za to vreme napraviti fil.

Fil: Visnje staviti u blender da se dobije gust sok. Sipati u vecu ciniju i dodati 3 kasike secera u prahu. Dodati i izmrvljenu 1/3 pecene kore (iseci ivice kore sa sve cetiri strane). Smesu dobro promesati. Ako je suvise retka dodati i malo mlevenog keksa. Izvaditi koru iz pleha, staviti na tacnu i premazati sa filom.

Cokoladna glazura: Na tihoj vatri istopiti 100 gr cokolade, dodati malo mleka i jednu kasiku ulja. Dobro promesati i ostaviti oko 3 minuta da se malo ohladi. Cokoladnu glazuru sipati kasikom preko gotovog kolaca. Kolac ostaviti u frizider da se ohladi.

10 komentara :

Vera on July 1, 2010 at 8:49 PM said...

Mnogo dobro!!!

Taša on July 1, 2010 at 8:51 PM said...

Hvala puno :)

dusanovaiivanovamama on July 1, 2010 at 11:11 PM said...

aaaaaaaa opet uvece kod tebeeeeeeeeee, necu vise, od sad samo preko dana :)))
Divnih li recepata, divnog li bloga, drago mi je sto te nadjoh :)))
Pozdrav, ksenija

stočiću postavi se on July 1, 2010 at 11:16 PM said...

Jako mi se sviđa fil od višanja:)

Taša on July 2, 2010 at 8:23 AM said...

@Dusanovaiivanovamama, hehe :) Sta da ti kazem, ni ja ne smem uvece na blog, a kamoli u frizider :D I meni je drago sto si me nasla. Veliki pozdrav.

@Stočiću postavi se, hvala :) Mnogo je socan.

Lenka on July 2, 2010 at 9:57 AM said...

Hvala na super receptu!

Taša on July 2, 2010 at 10:06 AM said...

:) Nema na cemu :)

Taša on July 2, 2010 at 10:11 AM said...

Zaboravila sam da napisem u receptu. Sokom,koji ostane od visanja moze da se prelije gotova kora i da se ostavi malo da upije, a zatim da se stavi crveni fil :)

Tanja on July 5, 2010 at 10:46 AM said...

Imenjakinjo, divan je recept, praviću ga koliko večeras! Veliki pozdrav.
Taša

Taša on July 5, 2010 at 10:57 AM said...

Hvala puno :) Svidece ti se sigurno, mnogo je socan i ukusan.
Pozdrav

Post a Comment

  

back to top