Slani maffini

Jun 23, 2010


Pin It
Dodaj.rs

 Sastojci:
  • Solja psenicnog brasna
  • Dve solje kukuruznog brasna
  • Jedna kasicica soli
  • Jedna kasicica secera
  • Malo ulja
  • Jedan kvasac
  • Oko 300 ml vode
  • Jedan prasak za pecivo
  • Dva veca parceta praske sunke
  • Malo rendanog sira

Psenicno i kukuruzno brasno pomesati sa praskom za pecivo. Kvasac preliti sa oko 200 ml tople vode i sipati jednu kasiku brasna i jednu kasicicu secera, kako bi kvasac bolje narastao. Kada kvasac naraste dodati ga u ciniju sa brasnom i praskom za pecivo. Dobro promesati i po potrebi dodati malo tople vode. Smesa treba da bude mekana i lepljiva, ali ne suvise retka. Zatim dodati kasicicu soli, malo ulja, prasku sunku secenu na kockice i rendanog sira. Smesu sipati kasikom u kalup za mafine i peci na 225 stepeni oko 20-30 minuta.


5 komentara :

Ami on June 24, 2010 at 9:12 AM said...

A ta zadnja slika! Nesto fantasticno!
Volim slane maffine, narocito sa sirom :)

Taša on June 24, 2010 at 9:44 AM said...

Hvala Ami, ja sam ih prvi put pravila i odusevljena sam ukusom :)

Surac on June 24, 2010 at 7:39 PM said...

Neodoljivi...

Branka on July 3, 2010 at 10:49 PM said...

jako fini muffins , volim slane kombinacije i uvijek mi nedostaju tako da je ovo dobrodošao recept :-) slikice su ti odlične !!

Taša on July 4, 2010 at 10:17 AM said...

Surac, Branka, hvala vam puno :) Cesto ih jedem za veceru, idealno uz casu jogurta.

Post a Comment

  

back to top