Pizza rolat

Jun 19, 2010


Pin It


Sastojci:
  • Jedno pakovanje kora za pitu
  • Dva jaja
  • Jedna pavlaka (2dl)
  • 250 gr praske sunke
  • 250 gr kackavalja
  • 200 ml kecapa
  • 300 gr sampinjona


Napraviti smesu od jaja i pavlake. Iseckati sunku, sampinjone i izrendati sir.

Staviti tri kore jednu na drugu i premazati malom  kolicinom smese od pavlake i jaja. Sipati i 100 ml kecapa. Prekriti drugom korom.

Ovu koru isto premazati smesom od pavlake i jaja (za svaku koru je dovoljno oko 2 kasike). Staviti narendan sir i prekriti narednom korom.

Koru premazati smesom od pavlake i jaja i staviti sunku iseckanu na kockice. Prekriti narednom korom.

Ovu koru isto premazati smesom od pavlake i jaja i staviti naseckane sampinjone. Prekriti narednom korom.

Narednu koru obilno premazati smesom od pavlake i jaja (treba da ostane za premazivanje jos jedne kore i malo za ceo rolat). Prekriti narednom korom.

Ovu koru premazati smesom od pavlake i jaja i preostalim kecapom. Pazljivo uviti u rolat po duzoj strani. Moze se preseci na pola radi lakseg premestanja. Svaki rolati premazati sa malo smese od pavlake i jaja i posuti origanom. Moze se odmah peci, ali mnogo je ukusniji ako odstoji jednu noc u frizideru. Ja ga uvek pravim uvece za naredno jutro. Peci na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvaditi iz rerne, ostaviti par minuta da se prohladi i seci na kriske.


P.S. Recept je sa sajta www.becook.com

7 komentara :

jubistacha on June 19, 2010 at 11:01 AM said...

Zgodna ideja za ručak. Izgleda efektno ovako složeno na tanjuru.

Catherine on June 19, 2010 at 1:48 PM said...

This looks delicious! So yummy and mouthwatering!
Yum!

Taša on June 19, 2010 at 3:39 PM said...

Jubistacha, jako je socan, pogotovo kada odstoji noc u frizideru, i jako se brzo spremi :)

Catherine, thank you so much. I`m glad you like it :)

cibus♥I on June 30, 2010 at 9:45 AM said...

Drooling!=P
Yummy pizza roll!
Gr8 idea!

Taša on June 30, 2010 at 9:51 AM said...

Thank you :)
Kisses

Branka on July 2, 2010 at 11:22 PM said...

Slično i ja radim i zovem je "slagana pizza" jer se sve slaže jedno na drugo . Super je , jednostavno za napraviti a tako finoooo..... Kod tebe mi odlično izgleda, fino i sočno !

Taša on July 3, 2010 at 9:49 AM said...

Hvala. Zanimljiv naziv :) Stvarno je jednostavno, napravi se za oko 20 minuta, ni toliko.
Pozdrav.

Post a Comment

  

back to top