Cheesecake sa kivijem

Jun 27, 2010


Pin It
Dodaj.rs

Kora:
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 125 gr margarina
  • 2 kasike meda

Beli fil:
  • 500 ml slatke pavlake (Meggle)
  • 500 gr Ella sira
  • 250 gr secera u prahu

Fil:
  • 5 kivija
  • 2 kasike secera

Kora: Margarin istopiti na pari i kada se malo ohladi dodati ga u mleveni keks. Dobro promesati kasikom i dodati dve kasike meda. Ukoliko je masa suvise suva dodati par kasika mleka. Kalup za tortu staviti na tacnu na kojoj cete servirati tortu. Na dno sipati smesu za koru i rukama je oblikovati.

Beli fil: Umutiti slatku pavlaku. Ja sam koristila Meggle, tako da nisam u beli fil stavljala nikakve zelatine i krem fiksatore, jer je slatka pavlaka sama po sebi veoma cvrsta. Posebno umutiti Ella sir i secer u prahu, a zatim dodati u slatku pavlaku. Ukoliko je masa vec dovoljno cvrsta promesati kasikom.
Sipati u kalup preko kore, izravnati i ostaviti u frizider da se hladi.

Fil: Tri kivija iseci na kolutove i poredjati na vrh torte. Preostala dva kivija staviti u blender, da se dobije gust sok. Pomesati sok sa secerom u prahu, mada ne mora ici secer, ali onda ce fil biti malo kiseliji. Sipati pazljivo kasikom sok preko kolutova kivija i ostaviti u frizideru da se ohladi. Posle pazljivo skinuti kalup.

6 komentara :

Lenka on June 27, 2010 at 7:36 PM said...

Divan recept, odličan za bilo koje godišnje doba :D.

Taša on June 27, 2010 at 7:59 PM said...

Da, a pogotovo za leto, jer se torta ne pece a i jako je osvezavajuca. Mada super je i kada je ovako hladnije :)

Shangri La Food on June 27, 2010 at 10:29 PM said...

sjajan recept. torta izgleda super

Taša on June 28, 2010 at 10:08 AM said...

Hvala puno :)
Pozdrav

stočiću postavi se on June 28, 2010 at 1:49 PM said...

Super izgleda,mora da je i veoma ukusno!
kaži mi molim te koji Ella sir koristiš?(sa koliko posto masnoće)
Hvala!

Taša on June 28, 2010 at 1:58 PM said...

Hvala :)
Onaj ljubicasti, ima dole slika. Kada sam pravila Cheesecake sa visnjama slikala sam i Ella sir i slatku pavlaku koju korisim.
Pozdrav

Post a Comment

  

back to top