Ćevapi

Jun 18, 2010


Pin It
Dodaj.rs

Sastojci (za 4 osobe):
  • 700 gr junetine
  • 20 gr soli
  • 1 cen belog luka
  • 300 gr teletine
  • Biber po ukusu
Samleti junetinu i teletinu dva puta i u mleveno meso dodati soli. Mesati rukama oko 5 minuta. Ostaviti u frizideru oko 12h mada moze i duze da stoji.
Beli luk sitno iseckati i dodati u smesu, kao i bibera po ukusu. Mesati rukama bar 10 minuta.
Cevape oblikovati pomocu levka ili vlaznim rukama. Ostaviti jos dva sata u frizideru pre przenja.

4 komentara :

Ami on June 18, 2010 at 1:05 PM said...

Fantasticna hrana, super slika! A sto ja volim cevape.
Molim jedan zalogaj, barem :)

Taša on June 18, 2010 at 1:11 PM said...

Hvala puno :) I ja obozavam cevape, ali obavezno ih jedem sa puno povrca.
Naravno da moze zalogaj, stize ;-)

Ami on June 18, 2010 at 1:35 PM said...

Naravno, sa puno porvca-luka, i malo krompira, mozda :)
Bas je bio fin zalogaj! :) Hvala !

Taša on June 18, 2010 at 1:56 PM said...

Pogotovo leti stavljam dosta povrca, da se sve zeleni :)
Nema na cemu, uvek ;-)

Post a Comment

  

back to top