Alla carbonara

Jun 16, 2010


Pin It
Dodaj.rs

Malo modifikovana verzija poznatog italijanskog specijaliteta.


 Sastojci (za 4 osobe):
  • Jedno pakovanje spageta
  • 50 gr kisele pavlake
  • 100 gr pancete
  • 100 gr parmezana
  • Malo maslinovog ulja
  • 1 cen belog luka
  • Zacini po ukusu

Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno seckani beli luk i pancetu. Paziti da ulje ne bude jako vrelo kako sos ne bi postao gorak. Skloniti sa vatre.
Dodati zacina po zelji i kiselu pavlaku i 100 gr parmezana. Dobro mesati, dok se sir ne istopi.

Spagete spremiti prema uputstvu sa kesice. Pripremljenim sosom preliti spagete.

8 komentara :

Vera on June 16, 2010 at 6:29 PM said...

Super su,i recept i fotkice!!!

Taša on June 16, 2010 at 7:00 PM said...

Hvala Vera :)

Branka on June 16, 2010 at 11:17 PM said...

odlična carbonara koju inače baš volim. A sarvirala si je i fotkala jako lijepo !!

Taša on June 17, 2010 at 7:59 AM said...

Hvala Branka :) Ja je volim i na ovaj nacin, a i kada se doda jaje, jako je ukusna.

Ami on June 17, 2010 at 10:36 AM said...

Super!
Super jelo, super slika!

Taša on June 17, 2010 at 10:39 AM said...

Hvala Ami :)

Beagle on July 12, 2010 at 2:09 AM said...

A gde je jaje? :)

Taša on July 12, 2010 at 9:30 AM said...

Napisala sam da je malo modifikovana verzija. Inace dodam i jaje, ovaj put sam probala na ovaj nacin. Ima dosta razlike, ali ukusno je i na jedan i na drugi nacin :)
Puno pozdrava

Post a Comment

  

back to top