Tortelini sa sosom od 4 vrste sira

May 29, 2010


Pin It
Dodaj.rs



Sastojci:
  • Jedno pakovanje Barilla tortelina sa cetiri vrste sira
  • Tri kasike sitnog belog sira
  • Malo gorgonzole (po ukusu, ko voli jaci ukus moze da stavi i vise)
  • Oko 100 gr parmezana
  • Oko 100 gr trapista
  • 500 ml mleka
  • Cetiri velike kasike brasna


    Ovo su sastojci za tri osobe, jer jedno pakovanje ovih tortelina je dovoljno za tri porcije.

    Torteline staviti u vrelu vodu da se kuvaju oko 10 minuta. Za to vreme napraviti sos.



    Od 500 ml mleka odvojiti oko 50 ml u posebnu solju. Ostatak mleka staviti u serpu, na sporet i ukljuciti ringlu na srednju jacinu.



    Onih 50 ml mleka pomesati sa brasnom. Dobro promesati kako ne bi ostale grudvice.

    Kada je mleko provrelo dodati brasno razmuceno u mleku i mesati neprestano par minuta dok se smesa ne zgusne.



    Kada je smesa gotova skloniti je sa ringle i dodavati redom sir. Sve dobro promesati.

    Kuvane torteline servirati u tanjir i preliti gotovim sosom od sira.

    Ukoliko zelite jos jednostavniji recept, umesto pripreme besamela (mleko i brasno) mozete koristiti slatku ili neutralnu pavlaku (preporucujem slatku). Staviti je da na sporet dok ne prokljuca, zatim dodati sir i sve dobro promesati.


    5 komentara :

    stočiću postavi se on May 29, 2010 at 8:24 PM said...

    Obožavam sireve!Iako zazirem od kupovnih stvarčica ima dana kad baš nemam vremena pa bih mogla da probam.Super!

    Taša on May 29, 2010 at 8:42 PM said...

    I meni je dobro doslo za vreme ovih kolokvijuma i ispita koji predstoje. Jako brzo se napravi, maksimalno 15-20 minuta :)

    Vera on May 30, 2010 at 1:03 PM said...

    Obozavam ove brzinske recepte,a jos kada su sa sirom..njami!

    Taša on May 30, 2010 at 2:42 PM said...

    :) Imamo isti ukus :)

    Vanja Milicevic on March 2, 2011 at 6:23 PM said...

    jel ovo znaci da su K. sledece na spisku?! ;) hehe, e taman sam mislila da sam se lepo najela, i vidim ovo, ogladnim ponovo.... :) Tasice, sta nam radis! :) :***

    Post a Comment

      

    back to top