Srpski kaneloni

Apr 12, 2010


Pin It



    Sastojci:
  • Jedno pakovanje kora za pitu
  • 500 gr mlevenog juneceg mesa
  • Jedna glavica crnog luka
  • Jedan cen belog luka
  • Jedna solja vode
  • Jedna kasika paradajz pirea
  • Dve kasicice mesavine zacina
  • Dva jaja
  • Dve vece kasike kisele pavlaka 



Fil se priprema kao smesa za Lazanje. 

Beli i crni luk sitno iseckati. U tiganj sipati malo ulja, taman toliko da prekrije dno tiganja. Ukljuciti ringlu na srednju jacinu i ostaviti dok se ulje ne zagreje.

Pazite da ne stavljate luk u previse zagrejano ulje, kako ne bi naglo izgoreo.


Luk dinstati oko 2 minuta. Zatim dodati meso i dinstati jos oko 5-10 minuta dok meso ne potamni. Dok se dinsta usitnite ga varjacom.





Gotovo meso zaciniti po ukusu i dodati jednu casu vode (200 ml) i jednu punu kasiku paradajz pirea, ili dodajte oko 100 ml tecnog paradajza za kuvanje.


Ostavite da se dinsta jos oko 5 minuta i iskljucite ringlu.


Uzeti kore i svaku koru iseci uzduz na dva jednaka dela, tako da dobijete dve uze i dugacke trake. Svaku polovinu filovati sa oko 2 kasike fila. Ravnomerno rasporediti, preklopiti sa obe strane i lagano uviti u rolat. 



Gotove kanelone stavljati u blago nauljenu tepsiju. 

Ponavljati postupak dok ne utrosite sav fil.



Umutiti jaja sa pavlakom i tom smesom preliti kanelone. Po zelji preko narendati i sir.


Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci kanelone oko 20-30 minuta.




Original recept

2 komentara :

Anonymous said...

Recept odlično zvuči, jedino mi nije jasno kako kore treba seći. Ako je sa duže strane, to jeste uzduž. (!?)

Taša on August 13, 2011 at 12:46 PM said...

Greska je u pitanju. Sad cu ispraviti. Treba da se sece uzduz, na dva jednaka dela, tako da se dobiju dve uze i dugacke trake. Pozdrav :)

Post a Comment

  

back to top