Cokoladni kolac sa visnjama

Apr 14, 2010


Pin It



U pitanju je ovaj  Cokoladni kolac sa malim izmenama. 

Kora:
  • 1 solja ostrog brasna
  • 1 solja secera
  • Jedan prasak za pecivo
  • Jedna kasicica kakaa
  • Jedna solja jogurta
  • 1/4 solje ulja
  • * solja je od 250 ml
Fil: 
  • 300-400 grama visanja
  • 10 kasika soka od visanja ili vode
  • Jedan puding od vanile
  • 10 kasika secera



Kora: U ciniji pomesati brasno, secer, prasak za pecivo i kakao. Dobro izmesati kasikom. Dodati solju jogurta i 1/4 solje ulja i dobro sve izmesati dok ne dobijete homogenu smesu. U tepsiju (dimenzija 22x22 cm) staviti papir za pecenje i sipati pripremljenu smesu. Ili, ukoliko nemate papir za pecenje, malo nauljite tepsiju i pospite sa malo brasna. Staviti da se pece u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.

Fil: U serpu staviti 10 kasika secera i ociscene od kostica, cele ili malo usitnjenje (u blenderu) visnje, povremeno mesati dok se sav secer ne otopi.  U posebnoj cinijici izmesati 10 kasika soka od visanja ili vode sa jednom kesicom praska za puding. Dobro umutiti viljuskom kako ne bi ostale grudvice, i  kako se ne bi prasak zalepio za dno cinijice. Kada mesavina secera i visanja pocne da vri dodajte postepeno umuceni puding i neprestano mesati oko 5 minuta dok se ne zgusne. Gotovi fil ostaviti na sobnoj temperaturi da se prohladi.



Gotovu ohladjenu koru mozete nozem podeliti pazljivo na dva dela i u sredinu staviti fil, ili jednostavno preko cele kore rasporediti prohladjeni fil. Napraviti cokoladnu glazuru, tako sto cete 4 reda cokolade za kuvanje otopiti sa malo margarina, i zatim dodati 1-2 kasike mleka. Sve dobro promesati dok ne dobijete glatku cokoladnu glazuru. Zatim je kasikom rasporediti preko gotovog kolaca. Ostaviti oko par minuta na sobnoj temperaturi dok se cokoladna glazura ne ohladi a zatim ostaviti u frizider do sluzenja.

0 komentara :

Post a Comment

  

back to top