Palacinke

Mar 17, 2010


Pin It



     Sastojci:
  • 4 jaja
  • Malo manje od  kasicice soli
  • 400 ml mleka
  • 14 kasika ostrog brasna
  • Malo ulja



Jaja dobro umutiti. Zatim dodati so i 400 ml mleka. Opet mutiti, dok smesa ne postane homogena.

Dodati brasno, kasiku po kasiku i na kraju dobro umutiti, kako bi se razbile grudvice od brasna.

U gotovu smesu dodati jako malo ulja. U tiganj za palacinke sipati jako malo ulja i staviti da se dobro ugreje na srednjoj temperaturi. Ulje mora da bude vrelo.



Kutlacom ili direktno iz cinije sipati smesu u tiganj i prziti sa prve strane oko 1 minut, a zatim pazljivo odvojiti ivice i ici ka sredini. Palacinku okrenuti i prziti kratko i sa druge strane.

Za ostale palacinke nije potrebno dodavati ulje pre przenja, samo za prvu. Medjutim ukoliko pocnu da se lepe dodati ipak malo ulja u tiganj, kao i za prvu palacinku. Ukoliko se palacinke raspadaju i ne mozete da ih okrenete dodajte jos par kasika brasna u smesu i dobro promesati.

Filovati po zelji, sa slatkim ili slanim nadevom.


1 komentara :

Umetnica23 said...

Divno izgledaju,a verujem i da su preukusne! :)

Post a Comment

  

back to top