Cokoladna rol baklava

Mar 27, 2010


Pin It

Recept sam pronasla na blogu Minjina kuhinjica. Baklava je fantasticna i cesto je pravim. 


Sastojci:
  • 150 grama mlevenih oraha
  • 150 grama sitno rendane cokolade
  • Jedna puna kasika griza
  • 6 kasika secera
  • Malo ulja
  • Jedno pakovanje kora za baklavu


Šerbet:
  • 200 ml vode
  • Dve pune kasike secera

Ja sam koristila cokoladu za kuvanje, zbog toga ide veca kolicina secera. Ukoliko koristite mlecnu cokoladu smanjite secer na 2-3 kasike.


Cokoladu, koja je prethodno stajala u frizideru, izrendati na sitno. Pomesati sa mlevenim orasima, grizom i secerom.

Uzeti jednu koru, premazati je sa malo ulja (jedna mala kasicica), preko staviti narednu koru, isto je premazati sa istom kolicinom ulja. Na jedan, uzi kraj, staviti dve kasike pripremljenog fila. Pazljivo umotati sa strane na kojoj je fil. Zatim rolnu baklave "izguzvati" rukama sa jednog kraja ka drugom i staviti u nauljen pleh. Pleh u kojem se pece baklava mora biti uzi zbog "guzvanja".


Slagati pripremljene rolne baklave jednu do druge. Preliti sa malo ulja (oko 2 kasicice), prekriti sa aluminijumskom folijom i staviti u vrelu rernu da se pece oko 20 minuta na 200 stepeni. Nakon 20 minuta skinuti alu foliju, iskljuciti rernu i vratiti tepsiju jos oko 5 minuta u rernu.

Napraviti serbet, tako sto cete prokuvati 200 ml vode i 2 kasike secera, dok se secer ne istopi. Dobicete sirup kojim se prelije jos vrela baklava. Ostaviti da se ohladi a zatim seci na zeljenu velicinu.


2 komentara :

Anonymous said...

ovo je bas fino?Jel moze recept?

Taša on September 8, 2010 at 6:46 PM said...

Tek sada vidim da sam zaboravila da napisem recept :) Stize uskoro.
Pozdrav

Post a Comment

  

back to top